O calatorie in istoria recenta – Dinu Patriciu si Tariceanu

In sustinerea celor afirmate intr-un articol anterior, va reamintesc cateva actiuni „perverse” ale lui Dinu Patriciu si Calin Popescu-Tariceanu.

Intre cele doua tururi de scrutin din 2004, Dinu Patriciu a acordat un interviu in care se pronunta impotriva lui Traian Basescu si propunea o alianta PSD – PNL pentru guvernarea Romaniei dupa alegeri. Dupa cum evolueaza lucrurile astazi, se pare ca Patriciu nu a renuntat la planul sau.

In ceea ce priveste modul in care Tariceanu a ajuns la presedintia PNL, va reamintesc ca acesta s-a autoproclamat presedinte dupa retragerea lui Theodor Stolojan datorata unor probleme medicale. Totusi, pentru a pastra adevarul istoric trebuie sa nu uitam ca Theodor Stolojan i-a delegat lui Tariceanu atributiile Presedintelui in baza dispozitiilor statutare, dar nu i-a oferit pe tava functia de Presedinte si nu a renuntat la aceasta. Cu toate acestea, profitand de numirea lui Tariceanu in functia de prim-ministru, gruparea Patriciu s-a impus in interiorul PNL, si a continuat planul de destramare a aliantei DA.

Va asigur ca nu Traian Basescu este vinovat pentru tot ceea ce s-a intamplat incepand cu 2005, ci grupul de interese Patriciu care nu si-a permis sa piarda controlul PNL-ului si a continuat sa il foloseasca pentru atingerea scopurilor economice urmarite.

Astfel, Romania a ratat inca o data posibilitatea eliminarii de pe scena politica a neocomunistilor si a „suporterilor” lor, care, astazi, mai mult ca niciodata, au sansa de a pune din nou mana pe Romania in dauna intereselor poporului roman.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: