Comentariu la programul electoral al lui Mircea Geoana (partea a II-a)

(continuare)


1.8. ”In mai putin de un an de zile, criza economica a lasat zeci de mii de oameni fara locurile de munca. Si mai multi au fost nevoiti sa indure reducerea salariilor sau trimiterea in concediu fara plata. Sunt oameni care au datorii la banci, facturi de platit si familii de intretinut, oameni carora, pe zi ce trece, le este tot mai greu sa puna ceva de mancare pe masa. Acesti oameni aveau nevoie de o mana de ajutor. ”. Domnule Mircea Geoana, nici nu ati scris o pagina (vorba vine) si deja ati inceput sa va repetati. Oare e consecinta lipsei de idei ori a lipsei de memorie. Domnule Geoana, asa cum v-am spus mai sus, dar vi-o repet cu speranta ca veti retine, pierderea locurilor de munca sau somajul este o consecinta a oricarei crize economice. Cu somaj se confrunta multe tari din Europa si chiar SUA. Hello!!! Ce putea face, domnule Geoana, presedintele Romaniei pentru a preintampina criza economica mondiala?

1.9. ”Criza economica ne-a aratat ca presedintele si guvernele numite de el in ultimii 5 ani nu s-au gandit incotro se indreapta Romania, ce ne asteapta la orizont sau ce se intampla atunci cand lucrurile se inrautatesc. In ultimii 5 ani, Romania a fost o tara fara prioritati, fara directie si fara o conducere responsabila.”. ”Guvernele numite de el (…)?! Domnule Mircea Geoana, dumneavoastra nu cunoasteti Constitutia Romaniei. Va reamintim ca in conformitate cu art. 103, alin. (1) din Constitutia Romaniei, Presedintele desemneaza un candidat pentru functia de prim-ministru, iar potrivit alin. (2) al aceluiasi articol lista guvernului si programul de guvernare primesc votul de incredere al Parlamentului. Domnule Geoana, nu cumva a existat o alianta de facto intre PSD si PNL care a permis supravietuirea guvernului Tariceanu. Ce legatura are Traian Basescu cu toate astea? Ma dezamagiti, domnule Mircea Geoana, deoarece ar fi trebuit sa cunoasteti Constitutia. Este o conditie esentiala pentru un candidat la functia de Presedinte al tarii.

1.10. ”Deciziile pe care le vom lua in lunile urmatoare ne apartin tuturor – barbati si femei, tineri si batrani, salariati si pensionari, muncitori si patroni, agricultori si oraseni, Stanga si Dreapta.”. Dumneata, domnule Geoana, sunteti cumva autorul panseurilor lui Gaga? Cum pot apartine deciziile din domeniul economiei unor muncitori? Cum poti sa pui la lucru drepta si stanga (sper ca vorbiti serios), cand vorbim de doctrine diferite, de viziuni care nu sunt identice? Da, toti cei pe care i-ati enumerat au decis la referendum. In rest, daca veti castiga vor decide altii, nici macar dumneavoastra sau Antonescu. Vor decide grupurile de interese care s-au nascut pe vremea domnului Ion Iliescu si care au fost puse la colt de Traian Basescu. O fi lasat si el pe vreunii sa scape. A gresit domnule si cred ca e capabil sa recunoasca acest lucru.

(va urma)

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: