Razbunarea lui Dinu Patriciu

Disolutia dreptei romanesti s-ar putea datora orgoliilor si intereselor lui Dinu Patriciu.

Ideea unificarii dreptei a aparut imediat dupa castigarea alegerilor din 2000 de catre PSD si Ion Iliescu. Promotorul unificarii a fost Valeriu Stoica, ideea fiind imbratisata de liderii PNL – Theodor Stolojan si PD – Traian Basescu. Unul dintre cei mai aprigi opozanti ai unificarii a fost Dinu Patriciu care a incercat din rasputeri, si cu ajutorul substantial al PSD, sa blocheze aplicarea acesteia.

Pentru a intelege mai bine titlul acestui post va prezentam mai jos un citat din lucrarea „Unificarea dreptei” scrisa de profesorul universitar Valeriu Stoica, aparuta la editura Humanitas in 2008: „La intalnirea care a avut loc in biroul meu de la Opera Center, pe langa Theodor Stolojan si Traian Basescu, am participat eu si Paul Pacuraru. Intalnirea a fost fructuoasa. Foarte reprede, cei doi presedinti au agreat criteriile privind stabilirea ponderii pe listele parlamentare si au hotarat sa semneze pe aceasta baya, Protocolul care a intemeiat Alianta DA.  La urmatoarea Delegatie Permanenta a PNL, Protocolul a fost aprobat, chiar daca nu au lipsit opozantii, intre care cel mai proeminent a fost Crin Antonescu.”.

Asadar, la acel moment, unul dintre  adversarii unificarii dreptei a fost domnul Crin Antonescu, candidatul PNL la alegerile prezidentiale din 2009. Inca din anul 2001, Crin Antonescu s-a raliat la gruparea Patriciu din interiorul PNL-ului. Patriciu nu a agreat o alianta PNL-PD deoarece relatia sa cu PSD-ul era una foarte apropiata (primise o serie de facilitati financiare legate de Petromidia) si nu isi permitea luxul ca partidul sau sa devina un adversar redutabil al PSD-ului.

Iata ca astazi acelasi Dinu Patriciu, aflat in spatele lui Crin Antonescu incearca sa se apropie din nou de fostii prieteni de la PSD, demonstrandu-le astfel celor care au crezut in proiectul unificarii dreptei ca s-au inselat. Romania va ramane pe mana oligarhilor care s-au unit pentru a-l elimina pe Traian Basescu. Asta daca poporul nu va intelege ca viitorul acestei tari depinde de votul din 6 decembrie.

Lasă un comentariu